Eskişehir'e 33 bin kişilik stadyum

Eskişehir Stadyumu Temel Atma Töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Gündem 24.08.2013 08:49:49 0
Eskişehir

Eskişehir Stadyumu Temel Atma Töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Hükümet olarak spora yapılan yatırımı, eğitime yapılan yatırımlar kadar önemli ve öncelikli görüyoruz" dedi.

Avcı, Eskişehir Stadyumu Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada, bir gençlik ve eğitim kenti olan Eskişehir`in, her alanda başarıları ve atılımlarıyla gurur duyulan şehirlerin başında geldiğini söyledi.

Sazova Mahallesi`nde inşa edilecek 33 bin kişilik stadyumla kıvanç duyacaklarını belirten Avcı, "Futbolun yanında bireysel branşlara ve sporlara yönelik salonlarıyla gençlerimize hizmet verecek olan bu güzel stadyumdan çok başarılı genç sporcular yetişeceğine, inşallah hep birlikte tanık olacağız" ifadesini kullandı.

Kentte, Eskişehirspor kurulduğu günden bu yana takımına sahip çıkan, çok heyecanlı, gönüllü bir taraftar grubu bulunduğunu vurgulayan Avcı, siyah-kırmızılı takımın, bütün iç saha maçlarını dolu tribünlere oynadığını anlattı.

Eskişehirlilerin, takımlarını herhangi bir dış desteğe, teşviğe ihtiyaç olmadan gönüllüce desteklediğini ifade eden Avcı, "Dolayısıyla şehrimizin silüetine katılacak bu yeni stadyum, hem bu güzel coşkulu, gönüllü taraftara hem de bu güzel şehre inşallah çok yakışacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Engelli sporcuların uluslararası müsabakalardaki başarıları

Türkiye`de açık ve kapalı spor alanlarının, stadyumların sayısı ne kadar çoğaltılırsa sporun yaygınlaşması ve gelişmesinin önünün de o kadar açılacağına dikkati çeken Avcı, engellilerle ilgili sportif faaliyetlerdeki ilerlemeleri buna örnek gösterdi.

Birçok engelli sporcunun, uluslararası müsabakalarda dereceler elde ederek Türkiye`yi başarıyla temsil ettiğini anlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Sporcularımız bütün topluma basketbol, tenis gibi birçok oyunun, gerekli altyapı oluşturulursa engelliler tarafından da başarıyla oynanabileceğini gösteriyor. Bize düşen, gençlerimizin önünü açmak ve onlara yeteneklerini geliştirecekleri altyapı imkanlarını ve ortamlarını sunmak. Hükümet olarak spora yapılan yatırımı, eğitime yapılan yatırımlar kadar önemli ve öncelikli görüyoruz. Zira spora yapılan yatırım aynı zamanda insana, toplum sağlığına, daha yaşanabilir bir çevreye, çocuklarımızın öz güven kazanmasına, sosyalleşmesine, becerilerinin gelişmesine ve mutluluğuna yapılan yatırımdır."

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise Türk dünyasının kalbinin, kültür başkenti Eskişehir`de attığını söyledi.

Kentteki başarılara, kültür başkentliğinin ivme kazandıracağına inandığını ve bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Tuna, "UNESCO Somut Olmayan Kültür Miras Başkenti ve aynı zamanda Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehirimizin çifte başkentlik heyecanını yaşadığı 2013 yılında yeni bir stadyumun temellerinin atılması, bu yolda önemli bir kilometre taşıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da yaptığı konuşmada, kentin uzun yıllardan beri en önemli hayallerinden olan, çok önemli, tarihi bir projeyi temel atma merasimiyle gerçekleştirmiş olduklarını söyledi. 

33 bin seyirci kapasiteli stadın temelini atmak üzere toplandıklarını belirten Kılıç, şöyle konuştu.

"Eskişehir, çok büyük bir rüyasına kavuşmuş olacak. Es-Es`ler kendilerine, Eskişehir`in futbol geleneğine, Eskişehirspor`un futbol kalitesine yakışan bir stadyuma bu adımla kavuşmuş olacaklar. Bugün attığımız adım ve beraberinde atacağımız diğer adımlarla Eskişehir, aynı zamanda bir spor kentine dönüşmüş olacak. Bugün temelini atarak yapımına başlayacağımız bu stadyum, cumhuriyet hükümetimizin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın, Eskişehir`e ve Eskişehirlilere 2011 yılında vermiş olduğu sözün bir tecellisidir aynı zamanda. Başbakanımızın Eskişehir`e yönelik stadyum taahhüdünü bugün temelini atarak yerine getirmeye başlıyoruz. İnşallah Başbakanlık Toplu Konut İdaresiyle yürütecek olduğumuz inşaat çalışmasını iki yıl içinde tamamlayıp, iki sezon sonra Es-Es`leri, Eskişehir`i bu muhteşem stadyumda futbol oynayacak hale getirmiş olacağız."  

Kılıç, yaklaşık 130 bin metrekare kullanım alanıyla stadın bireysel spor branşlarına ve kentin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayan, kentin en büyük kapalı mekanlarından olacağını kaydetti. 

"Eskişehir`in spor altyapısını önümüzdeki 2 yıl içinde baştan aşağı yeniliyoruz"

Türkiye genelinde 25`i stadyum olmak üzere 776 spor tesisinin yapımına devam ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Cumhuriyet tarihinde gençlik ve spora böylesine sayıca ve rakamsal olarak ekonomik büyüklük bakımından değer verilen, yatırım yapılan başka bir dönem olmadı. `Gençlik, spor` denildiği zaman `sadece yürüyün, beklemeyin, acele edin, zamana, beklemeye tahammülümüz yok` diyen bir Başbakan`a, Başbakan Erdoğan`a sahip olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyorum" şeklinde konuştu. 

Eskişehir`deki eğitim kurumlarında yaklaşık 200 bin gencin eğitim aldığını aktaran Kılıç, "Eskişehir`deki bütün bu spor tesisleri, kenti bir spor kentine dönüştürürken, Eskişehir aynı zamanda bu genç ve nitelikli nüfus potansiyeliyle bir gençlik merkezine de dönüşüyor. Sadece stadyum değil, Eskişehir`in spor altyapısını bugün attığımız ilk adımla önümüzdeki 2 yıl içinde baştan aşağı yeniliyoruz. Eskişehir Stadyumu sadece bir başlangıç. Bunun devamı, daha da ötesi var" ifadelerini kullandı.

"Geçen yüzyılları bilemeyen nesillerin gelecek yüzyılları inşa edebilmesi mümkün değil" diyen Kılıç, şöyle devam etti: 

"Atası olmayanın atisi olmaz. Büyüklerimizin ifade ettiği gibi bizler, kökleri mazide olan atiyiz. Kökümüz geçmişe uzanacak, geçmişin derinliklerinden besin kaynaklarını bulacak. Köklerimiz geçmişten, kültürümüzden, medeniyetimizden, tarihimizden, inancımızdan, dinimizden, dillimizden, eşsiz birikimlerimizden beslenecek. O kaynakla beslenen gövdemizin kolları, dalları, sonsuzluğa, maziye uzanacak. Cumhuriyeti zeki, çevik ve ahlaklı nesillere emanet eden büyüklerimizin de bizden, sizden, hepmizden beklediği sadece bu. Bu beklentiye cevap vermek üzere bugün her zaman olduğundan çok daha büyük heyecanla çalışıyoruz, gayret ediyoruz.

Sağlam, emin adımlarla aydınlık geleceğimizi inşa ediyor ve Türkiye`nin parlak yarınlarına doğru kararlılıkla yürüyoruz."Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ESKİŞEHİR



31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00